Etiketter

söndag 16 februari 2014

Glutenfria scones



Detta har blivit ett av mina favoritrecept, bakar det ofta och gärna i stället för kaffebröd.

Inspirerat av ett icke glutenfritt recept i Arvid Nordquists kundtidning Smaka nr 1 2012

Ingredienser

ca 8 dl GF mjöl (se nedan)
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl smör o rapsolja
ca 4 dl yoghurt
3 msk apelsinmarmelad
2 msk fiberhusk

Bakning

Sätt ugnen på 225 grader
Blanda yoghurt, marmelad, smör- o rapsolja och fiberhusk, låt svälla 5-10 minuter.
Blanda separat de torra ingredienserna
Blanda ihop degen (justera konsistensen med mer yoghurt eller mjöl om det behövs)
Forma degen till fyra platta kakor, på två plåtar med bakplåtspapper, skär dem i fyra delar och nagga med en gaffel
Grädda en plåt i taget ,10-12 min

Servera nygräddade med ost eller marmelad

Jag blandade 2/3 Finax Glutenfri Mjölmix, och 1/3 GF havremjöl (Provena´s Guten Free Oat Flour). Havremjölet gör en hel del för smaken!

Konsistensen blir som vid all glutenfri bakning lös och klistrig, så ta ordentligt med mjöl på händerna för varje bulle du ska forma.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar