Etiketter

tisdag 18 februari 2014

Glutenfri frukt- och frökaka



Originalreceptet från "Seriously Good Glutenfree Cooking" av Phil Vickery.
Modifierat av Lennart Elg

 Ingredienser

2 dl solrosfrön
2 dl pumpafrön
2 dl sesamfrön
2 dl havregryn (Semper glutenfria)
2 dl torkad frukt (russin, blåbär, hackade dadlar, fikon etc.)
1 tsk kummin
1 tsk kanel
1 tsk koriander
1 burk söt kondenserad mjölk (397 g)
100 g osaltat smör

 Gör så här

Värm ugnen till 180°
Blanda de torra ingredienserna i en skål
Värm kondenserad mjölk och smöret i bitar i vattenbad tills smöret smält
Rör ned mjölk/smör i fröblandningen, blanda ordentligt
Klä en stor form (25x30 cm) med smörpapper
Bred ut "degen" i formen.
Grädda ca 30-35 minuter.
Låt svalna och skär i bitar

OBS: kakan smular lätt sönder, vänta till den kallnat och såga försiktigt med en vass tandad brödkniv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar