Etiketter

lördag 7 november 2015

Kladdkaka, fri från gluten och ägg



Grundrecept från MixWell

Du behöver:
  • 500 g MixWell chokladmuffinmix (en påse)
  • 2,5 dl olja (jag blandade rapsolja samt Smör- och rapsolja)
  • 1 dl sirap
  • 1 dl vatten (varmt)

Så långt Mixwells grundrecept. Jag kompletterade med
  • 2 tsk snabbkaffe
  • 2 msk flisad blockchoklad

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 180 grader
  2. Rör ut snabbkaffet i vattnet
  3. Rör i sirap och olja
  4. Blanda i muffinsmix och chokladflisor, rör om ordentligt
  5. Häll upp i en springform med löstagbar botten
  6. Grädda i 180 grader ca 25 minuter
Trots mycket olja i degen och smord teflonform så fastnade kakan ganska rejält i bottnen. Nästa gång ska jag pröva att ha bakplåtspapper under.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar