Etiketter

tisdag 3 november 2015

Glutenfritt bröd med äppelmos och creme fraiche




Du behöver:
  • 3 1/2 dl creme fraiche
  • 1/4 dl mörk sirap
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 tsk chiafrön
  • 1/2 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 dl hirsflingor
  • 1 dl havregryn (ren havre)
  • 3/4 dl äppelmos
  • 1/2 dl majsmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 2 dl glutenfri mjölmix med havre (Provena blå)
Gör så här:
  1. Blanda ihop alla ingredienser till en deg och klicka ut den i en smord bakform.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-40 minuter. Känn med en sticka att brödet är färdigt, den ska inte vara kladdig.
  3. Låt svalna en stund i formen, stjälp sedan upp den på galler och låt svalna helt under bakduk.
Min bakform (30 cm lång, ca 1,7 l) var i största laget, hade behövt göra 1 ½ sats av degen.
Använde honung i stället för mörk sirap.
Hade bara 2 dl creme fraiche, så jag fyllde på med youghurt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar