Etiketter

lördag 28 januari 2023

Glutenfria chokladmuffins, utan ägg

Originalreceptet: https://lindrooshalsa.se/glutenfria-och-aggfria-chokladmuffins/ 

 Receptet räcker till 8 muffins 

Du behöver:
  • 2 tsk fiberhusk/psylliumfröskal 
  • 100 g smör- o. rapsolja 
  • 150 g strösocker 
  • 30 g kakao 
  • 1 ½ tsk bakpulver 
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • 100 g rismjöl 
  • 30 g potatismjöl 
  • 8 st muffinsformar 

Gör så här: 
  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft, eller 200 grader under/övervärme 
  2. Blanda samman vattnet och fiberhusk och ställ åt sidan för att svälla 
  3. Vispa smör och socker så det blir mjukt, 
  4. Blanda alla torra ingredienser och blanda dem med smöret och sockret 
  5. Tillsätt fiberhuskblandningen, som nu är som en gelé, och vispa under några minuter så att allt blandas väl och blir luftigt i konsistensen 
  6. Fördela smeten i 8 muffinsformar som du ställer på en plåt. 
  7.  Grädda muffinsen i 13 minuter i 175 grader varmluft eller 200 grader över/undervärme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar