Etiketter

onsdag 1 april 2020

Glutenfria tranbärsfrallor



Glutenfria tranbärsfrallor

Receptet ger a 8-10 st

Du behöver:
  • 5 dl glutenfritt mjöl (jag använde Lailas Mjölmix, från Kockens)
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 2 msk pofiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1/4 dl Smör- och rapsolja
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl torkade tranbär

Gör så här:
  1. Blanda ihop alla ingredienser i den ordning de står i receptet.
  2. Sätt ugnen på 225 grader
  3. Låt den lösa degen svälla i bunken i ca 15 minuter.
  4. Klicka ut degen till bullar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

Du kan naturligtvis baka bröden utan tranbär, eller blanda i lite riven ost, om du vill använda dem som brytbröd till soppa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar