Etiketter

tisdag 5 december 2017

Två sorters julmuffins


Pepparkaksmuffins

Du behöver:
  • 1 förp. Mixwell glutenfri muffinsmix
  • 2 dl vatten
  • 2 dl smör- och rapsolja
  • 2 msk Limoncello (eller citronsaft)
  • 1 dl russin
  • 1 dl glutenfria pepparkakor, brutna i småbitar

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 170 grader
  2. Vispa ihop vatten, olja och Limoncello
  3. Blanda ned muffinsmixen, rör om tills du har en slät smet utan klumpar
  4. Rör ned russinen
  5. Vänd försiktigt ned pepparkaksbitarna
  6. Fördela i muffinsformar och grädda 22-25 minuter
Mixwell säger 16-20 muffins, men jag är girig så 12 stora muffinsformar brukar bli lagom.

Saffransmuffins

Gör som ovan, men byt ut pepparkaksbitarna mot en påse saffran. Låt saffransfröna dra i Limoncellon en stund innan du blandar smeten, så frigörs smaken bättre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar