Etiketter

fredag 2 september 2016

Nästan nyttiga chokladbollar


Du behöver
  • 2 dl GF havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 msk kakaopulver
  • 10-12 st urkärnade dadlar
  • ½ dl starkt kaffe
  • ½ dl mörk rom
  • 1 msk flytande honung
    -----
     
  •  Skalade sesamfrön
Gör så här
  1. Kör solrosfröna i en food processor till en grynig massa
  2. Blanda i resten av ingredienserna (utom sesamfrön)
  3. Mixa till en grov massa
  4. Forma massan till bollar, och rulla bollarna i sesamfrön
  5. Lägg upp på ett fat och låt dem stelna i kylen ett par timmar.
Grundreceptet hittade jag i ett reklamutskick. Grundreceptet hade riven kokos i stället för solrosfröna, men jag är allergisk mot kokos.
Första försöket blev lite tama, därför lade jag till rom och honung i receptet, sesamfröna lade jag till för att de inte skulle bli så kladdiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar