Du behöver:
1 fp Schärs glutenfria smördeg (Millefoglie, finns i frysdisken)
Plommonmarmelad
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Låt degen tina, och rulla ut den på ett bakbord.
Skär degen i fyrkanter, ca 8 x 8 cm (en 250 g fp räcker till 9 st).
Snitta degrutorna på diagonalen, lite drygt halvvägs in mot mitten.
Lägg en liten klick marmelad i mitten på varje degruta.
Vik in vartannat hörn mot mitten.
Lägg upp stjärnorna på bakplåtspapper på en plåt och låt dem vila 15 minuter.
Grädda i 225 grader ca 10 minuter, så att brödet får färg - men se upp, glutenfri deg kan brännas snabbt (speciellt spetsarna).
Och så här vackert blev slutresultatet! Butiken hade slut på plommonmarmelad, så jag använde fikonmarmelad i stället, som blev lite för söt. Om du gör egen marmelad, använd smakrika plommon och var försiktig med sockermängden.
Syftet med den här bloggen är att tipsa om sånt jag prövat och tycker blev gott! Om jag utgått från andras recept försöker jag hänvisa till källan, men jag delar bara recept som jag testat, och kommenterar hur de fungerat. Gluten- och laktosintolerans hänger ibland ihop, men jag har inga problem med laktos, så mina recept kan innehålla såna produkter. Däremot är jag också allergisk mot ägg, mandel och nötter, så alla mina recept är också fria från dessa.
onsdag 10 december 2014
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar