Etiketter

onsdag 10 december 2014

Finska julstjärnor - årets enklaste julbak!

Du behöver:
1 fp Schärs glutenfria smördeg (Millefoglie, finns i frysdisken)
Plommonmarmelad

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Låt degen tina, och rulla ut den på ett bakbord.
Skär degen i fyrkanter, ca 8 x 8 cm (en 250 g fp räcker till 9 st).
Snitta degrutorna på diagonalen, lite drygt halvvägs in mot mitten.
Lägg en liten klick marmelad i mitten på varje degruta.
Vik in vartannat hörn mot mitten.










Lägg upp stjärnorna på bakplåtspapper på en plåt och låt dem vila 15 minuter.
Grädda i 225 grader ca 10 minuter, så att brödet får färg - men se upp, glutenfri deg kan brännas snabbt (speciellt spetsarna).

Och så här vackert blev slutresultatet!  Butiken hade slut på plommonmarmelad, så jag använde fikonmarmelad i stället, som blev lite för söt. Om du gör egen marmelad, använd smakrika plommon och var försiktig med sockermängden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar