Etiketter

måndag 9 november 2020

Glutenfria äppelkakor

 



Kanongoda småkakor med smak av äppelkaka. Utmaningen är att få kakorna att hålla ihop, de blir väldigt möra..

Recept från Semper:
https://www.semperglutenfritt.se/recept/glutenfria-appelkakor

Du behöver

  • 2 dl Semper Bovete & Teff mjöl (jag bytte ut ½ dl mot tapiokamjöl, för att testa om det fick kakorna att hålla ihop bättre)
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 msk ljus sirap
  • 1/2 dl rörsocker
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk kanel

  • 2 msk äppeljuice
  • 1 1/2 dl Semper Havregryn
  • 3/4 dl torkade äppeltärningar eller äppelringar, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mixa mjöl, rumstempererat smör, sirap, rörsocker, salt, vaniljsocker, bakpulver och kanel i en matberedare till en grynig massa.
  3. Tillsätt äppeljuice, havre och äppeltärningar och fortsätt mixa.
  4. Knåda sedan ihop degen till en rulle som är ca 5 cm tjock och skär skivor, ca 1⁄2 cm tjocka. Lägg skivorna på en bakplåt med bakplåtspapper. Jag lät rullen ligga i kylen ett tag innan jag började skära upp den.
  5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter eller tills de har fått fin färg.
  6. Låt kakorna svalna på galler, gärna ett par timmar, för att de ska torka till och bli fasta. Om detta inte räcker, pröva att öka mängden sirap vid nästa försök

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar