Etiketter

måndag 14 mars 2016

Fullkornsbröd - en gång till



Har experimenterat vidare med MixWells fullkornsbrödmix. Använde 2/3 Fullkornsbrödmix och 1/3 teffmjöl, och lade till kalljäsning och xantangummi från Blohm & Frejs ”Baka nytt” ( se receptet på Tranbärsfrallor ).  Nu börjar jag bli riktigt nöjd med resultatet!

Du behöver:

  • 500 g MixWell Fullkornsbrödmix
  • 250 g teffmjöl
  • 5,5 dl kallt vatten
  • 40 g jäst
  • 1,5 tsk fiberhusk
  • 1,5 tsk xantangummi
  • 1 dl torkade tranbär

Gör så här:

  1. Lös 40 g jäst i 5,5 dl kallt vatten.
  2. Blanda i mix och teffmjöl, och blanda med degkrokar i fem minuter.
  3. Blanda i fiberhusk, xantangummi och tranbär, och blanda väl.
  4. Smörj under tiden en form på minst 1,6 liter.
  5. Lyft över degen i den smorda formen, tryck ut den ordentligt och låt den jäsa minst två timmar med plastfolie över.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Grädda 10 minuter på 200 grader, sänk sen temperaturen till 180 grader och grädda ca 50 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar