Du behöver:
- 3 1/2 dl creme fraiche
- 1/4 dl mörk sirap
- 2 tsk fiberhusk
- 1 tsk chiafrön
- 1/2 tsk salt
- 4 tsk bakpulver
- 1 dl hirsflingor
- 1 dl havregryn (ren havre)
- 3/4 dl äppelmos
- 1/2 dl majsmjöl
- 1 dl bovetemjöl
- 2 dl glutenfri mjölmix med havre (Provena blå)
- Blanda ihop alla ingredienser till en deg och klicka ut den i en smord bakform.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-40 minuter. Känn med en sticka att brödet är färdigt, den ska inte vara kladdig.
- Låt svalna en stund i formen, stjälp sedan upp den på galler och låt svalna helt under bakduk.
Använde honung i stället för mörk sirap.
Hade bara 2 dl creme fraiche, så jag fyllde på med youghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar