Du behöver
- 50 g smör
- 2,5 dl mjölk
- 25 g jäst
- 1 msk fiberhusk (psylliumfröskal)
- 250g (ca 5 dl) Finax glutenfri mjölmix
- 0,75 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 1-2 paket saffran
- 1 tsk Orgran No Egg äggersättning
- pappersformar
Fyllning
- 1 dl russin
- 2 msk smör
- 1 msk strösocker
Gör så här
- Smält smöret, tillsätt mjölk och värm till ca 37 grader
- Lös upp jästen i mjölkblandningen, tillsätt Fiberhusk och låt svälla ca 10 minuter
- Stöt saffranet med lite strösocker i en mortel
- Blanda i övriga ingredienser och kör degen i en köksmaskin med degkrokar ca 5 minuter
- Låt degen vila i bunken under bakduk ca 10 minuter
- Under tiden, rör ihop russin, smör och socker till fyllningen
- Platta ut degen på ett mjölat bakbord till en avlång fyrkant
- Bred ut fyllningen på degen, rulla ihop den och dela rullen i ca 15 bitar
- Lägg bullarna i pappersformar på en bakplåt och låt dem jäsa övertäckta i 45 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen, 250 grader ca 8-10 minuter
Modifierat från ett recept från Finax
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar