Detta har blivit ett av mina favoritrecept, bakar det ofta och gärna i stället för kaffebröd.
Inspirerat av ett icke glutenfritt recept i
Arvid Nordquists kundtidning Smaka nr 1 2012
Ingredienser
ca 8 dl GF mjöl (se nedan)
4 tsk bakpulver
1 tsk salt1 dl smör o rapsolja
ca 4 dl yoghurt
3 msk apelsinmarmelad
2 msk fiberhusk
Bakning
Sätt ugnen på 225 graderBlanda yoghurt, marmelad, smör- o rapsolja och fiberhusk, låt svälla 5-10 minuter.
Blanda separat de torra ingredienserna
Blanda ihop degen (justera konsistensen med mer yoghurt
eller mjöl om det behövs)
Forma degen till fyra platta kakor, på två
plåtar med bakplåtspapper, skär dem i fyra delar och nagga med en gaffelGrädda en plåt i taget ,10-12 min
Servera nygräddade med ost eller marmelad
Jag blandade 2/3 Finax Glutenfri Mjölmix, och 1/3 GF
havremjöl (Provena´s Guten Free Oat Flour). Havremjölet gör en hel del för
smaken!
Konsistensen blir som vid all glutenfri
bakning lös och klistrig, så ta ordentligt med mjöl på händerna för varje bulle
du ska forma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar