Glutenfria tranbärsfrallor
Receptet ger a 8-10 st
Du behöver:
- 5 dl glutenfritt mjöl (jag använde Lailas Mjölmix, från Kockens)
- 1,5 msk fiberhusk
- 2 msk pofiber
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1/4 dl Smör- och rapsolja
- 5 dl mjölk
- 1 dl torkade tranbär
Gör så här:
- Blanda ihop alla ingredienser i den ordning de står i receptet.
- Sätt ugnen på 225 grader
- Låt den lösa degen svälla i bunken i ca 15 minuter.
- Klicka ut degen till bullar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Du kan naturligtvis baka bröden utan tranbär, eller blanda i lite riven ost, om du vill använda dem som brytbröd till soppa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar