Inga problem med gluten i detta recept, men en chokladmousse som är äggfri, riktigt god och ganska nyttig!
Du behöver:
- Spadet från en förpackning kikärter, ca 1,5 - 2 dl
- Mörk choklad, ca 100 g
- 1 matsked flytande honung
- 1 tesked citronsaft
Gör så här:
- Vispa kikärtspadet till hårt skum, du ska kunna vända skålen upp och ned, blanda i honung och citronsaft
- Smält chokladen i vattenbad
- Rör försiktigt samman choklad och kikärtsvisp, vispa lite etra och skeda upp i porttionsskålar, 2 - 4 efter samvete
- Ställ in i kylen några timmar inför serveringen
- Servera ev. med färska blåbär ovanpå
Jag trodde kikärtsmaken skulle leva kvar, jag kände doften medan jag vispade, men inga problem i slutresultatet! En riktigt god, och ganska nyttig, chokladmousse.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar