Har experimenterat vidare med MixWells fullkornsbrödmix.
Använde 2/3 Fullkornsbrödmix och 1/3 teffmjöl, och lade till kalljäsning och
xantangummi från Blohm & Frejs ”Baka nytt” ( se receptet på Tranbärsfrallor
). Nu börjar jag bli riktigt nöjd med resultatet!
Du behöver:
-
500 g MixWell Fullkornsbrödmix
- 250 g teffmjöl
- 5,5 dl kallt vatten
- 40 g jäst
- 1,5 tsk fiberhusk
- 1,5 tsk xantangummi
- 1 dl torkade tranbär
Gör så här:
- Lös 40 g jäst i 5,5 dl kallt vatten.
- Blanda i mix och teffmjöl, och blanda med degkrokar i fem minuter.
- Blanda i fiberhusk, xantangummi och tranbär, och blanda väl.
- Smörj under tiden en form på minst 1,6 liter.
- Lyft över degen i den smorda formen, tryck ut den ordentligt och låt den jäsa minst två timmar med plastfolie över.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda 10 minuter på 200 grader, sänk sen temperaturen till 180 grader och grädda ca 50 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar