Ett recept från Mixwell, men allt gick inte enligt receptet, se mina kommentarer..
Du behöver:
- 3 dl ljust GF mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 50 g smör
- 200 g Cream cheese ( Philadelphia e.d.)
- ev. lite mer vätska, jag använde youghurt
Gör så här:
- Blanda mjöl, bakpulver o. salt (receptet föreslår i en bunke, men det stötte på patrull i nästa steg, så jag använde food processor i stället).
- Blanda ned smöret tills det är finfördelat. Blanda ned cottage cheese. I det här läget ville inte degen gå ihop alls - möjligen beroende på att jag använt mager Philadelphia Light. Så jag kompletterade med 1-2 matskedar youghurt.
- Arbeta ihop degen till en jämn deg.
- Dela degen i 6 bitar, forma till runda bullar och platta ut dem lite på en plåt med bakplåtspapper.
Resultatet blev i alla fall lätta och fluffiga scones, som gjorda för afternoon tea med clotted cream och jordgubbssylt. Fast bilden nedan visar hallonsylt, det är vad som fanns hemma...
http://www.mixwell.com/recept.php?pageid=199
PS: Gjorde ett nytt försök: Blandade degen i food processor från början, och sänkte temperaturen till 225 grader, det var nog mer så här de ska se ut ;^):
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar