Syftet med den här bloggen är att tipsa om sånt jag prövat och tycker blev gott! Om jag utgått från andras recept försöker jag hänvisa till källan, men jag delar bara recept som jag testat, och kommenterar hur de fungerat. Gluten- och laktosintolerans hänger ibland ihop, men jag har inga problem med laktos, så mina recept kan innehålla såna produkter. Däremot är jag också allergisk mot ägg, mandel och nötter, så alla mina recept är också fria från dessa.
torsdag 15 januari 2015
Havrerutor
Inget eget recept, utan direkt ur Mixwells receptsamling:
http://www.mixwell.com/recept.php?pageid=259
Dock hade jag inget farinsocker hemma, utan ersatte med flytande honung.
Blev riktigt gott, med lite Cream Cheese och fikonmarmelad på. Vill du använda brödet till ost eller som måltidsbröd så kan det vara idé att blanda i lite örtkryddor och/eller flingsalt ovanpå.
Degen blev ganska lös, och inte så lätt att skära rutor i förväg, och jag fick baka ett par minuter längre än receptets 15 minuter (men jag har aldrig kontrollmätt tempen i vår ugn från familjen Flintas tid..)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar