Syftet med den här bloggen är att tipsa om sånt jag prövat och tycker blev gott! Om jag utgått från andras recept försöker jag hänvisa till källan, men jag delar bara recept som jag testat, och kommenterar hur de fungerat. Gluten- och laktosintolerans hänger ibland ihop, men jag har inga problem med laktos, så mina recept kan innehålla såna produkter. Däremot är jag också allergisk mot ägg, mandel och nötter, så alla mina recept är också fria från dessa.
söndag 11 januari 2015
Att baka fröknäcke..
Bakspalterna vimlar av fröknäcke just nu, och det är ju recept som är lätta att göra glutenfria - om de inte redan är från början. Naturligtvis måste jag själv försöka.. Första försöket gjorde jag med Kryddigt fröknäcke från Mitt Kök: http://mittkok.expressen.se/recept/kryddigt-froknacke/
En detalj som recepten glider över allför lätt - har jag lärt mig den hårda vägen.. - är dock hur man får brödet knaprigt som knäckebröd ska vara. Mitt Kök skriver t ex bara "Grädda ca 30 minuter tills lätt gyllene och torrt". Och lätt gyllene blir brödet på den tiden, men eftersom fröknäcket bakas på ett lufttätt bakplåtspapper kommer undersidan förmodligen aldrig att bli torr och knaprig..
Det enda raka är att ta ut brödet, skära det i rutor, lyfta över rutorna med stekspade direkt på ugnsgallret /inte med bakplåtspapper som bilden!) och tillbaka in i eftervärmen åtminstone en halvtimme till.
Det är möjligt att en varmluftsugn skulle fungera annorlunda - vår kommunala hyresrätt har en gammal spis från elektricitetens barndom, utan dylika modärna nymodigheter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar