Receptet räcker till 8 muffins
Du behöver:
- 2 tsk fiberhusk/psylliumfröskal
- 100 g smör- o. rapsolja
- 150 g strösocker
- 30 g kakao
- 1 ½ tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g rismjöl
- 30 g potatismjöl
- 8 st muffinsformar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft, eller 200 grader under/övervärme
- Blanda samman vattnet och fiberhusk och ställ åt sidan för att svälla
- Vispa smör och socker så det blir mjukt,
- Blanda alla torra ingredienser och blanda dem med smöret och sockret
- Tillsätt fiberhuskblandningen, som nu är som en gelé, och vispa under några minuter så att allt blandas väl och blir luftigt i konsistensen
- Fördela smeten i 8 muffinsformar som du ställer på en plåt.
- Grädda muffinsen i 13 minuter i 175 grader varmluft eller 200 grader över/undervärme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar