Glutenfri smulpaj
Recept Ritva Elg
För ovanlighetens skull har hustrun bakat – skulle ha blivit
rabarberpaj men rabarbern var slut i frysen, så det blev blåbär o. mango i
stället. Kan naturligtvis ersättas med andra bär, eller frukt i bitar.
Du behöver
- 100 g smör
- 2 ½ dl GF havregryn
- ½ - ¾ dl GF mjöl
- ½ dl socker
- ½ tsk vaniljsocker
- 2 dl blåbär
- 2 dl mangobitar
- 1 nypa socker
- 1 msk potatismjöl
Gör så här
- Tina bär/frukt om de varit frysta. Häll av ev. vätska.
- Sätt ugnen på 200 grader
- Smält smöret i en kastrull
- Blanda havregryn, mjöl och socker, och rör med i det smälta smöret
- Smörj en pajform, och bred ut bären i botten.
- Sikta över potatismjöl och en nypa socker.
- Klicka på ”degen” och bred ut den.
- Grädda i 200 grader 20 – 25 minuter.
Vi åt pajen med Lindahls Kvarg/Youghurt Vanilj, krämig
konsistens, lite syrlig och inte lika söt som vaniljsås, blev riktigt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar