Originalrecept från Anneli Bark, i Baka Glutefritt, 8
augusti, 2016
Snabba frallor till frukost eller kvällsté. Sötman från
bären går bra ihop med det lite mustiga bovete- och teffmjölet. Resultatet blev
mycket gott, en ny favorit som jag kommer att baka ofta!
Blir ca 8 st
Du behöver:
- 4 dl (240 g) Semper bovete och teffmjöl
- 1 msk (10 g) fiberhusk
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1/2 dl (45 g) rapsolja
- 4 dl (400 g) mjölk
- 1 dl blåbär (färska, frysta eller torkade), andra bär eller torkad frukt
Gör så här:
- Blanda ihop alla ingredienser i den ordning de står i receptet.
- Låt den lösa degen svälla i bunken i ca 15 minuter.
- Klicka ut degen till bullar på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
- Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Blandningen kan verka lös till att börja med men tjocknar snabbt medan degen sväller - ta inte för mycket fiberhusk.. Odlade blåbär från butiken var ingen höjdare, mera vatten än smak. Så om du inte har vilda blåbär så rekommenderar jag russin. Frallorna är goda med ost på, men smakar utmärkt som de är, som fikabröd..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar