Etiketter

söndag 11 september 2016

Snabb blåbärspaj


Hustrun drog ut i skogen för att leta svamp, och kom hem med en hink blåbär trots att vi är i mitten av september. Så det fick bli en snabb blåbärspaj till dessert:
Du behöver
  • 1 pkt Schär glutenfri smördeg (i frysdisken)
  • 4 dl blåbär
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Lite smör
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Rulla ut degen på ett smörpapper, och vik kanterna dubbelt. Se till att degen är ordentligt tinad och rumsvarm innan du rullar ut den. Min var fortfarande kylskåpskall, och därför sprack den i kanterna.
  3. Förgrädda degen ca 6 minuter.
  4. Rör ihop blåbär och potatismjöl
  5. Ta ut degskalet ur ugnen och sprid ut blåbären jämnt
  6. Strö över sockret, och hyvla några spån av smöret ovanpå bären – använd osthyvel eller potatisskalare.
  7. Grädda 12 – 15 minuter till – kolla färgen på pajkanten.
  8. Låt pajen svalna, servera med vaniljglass, vispgrädde eller turkisk yoghurt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar