Lite mellanting mellan matbröd och kaffebröd. Gott med ost eller marmelad till !
Modifierat från http://minimalistbaker.com/one-bowl-gluten-free-banana-bread/ , eftersom jag är allergisk mot mandel (och inte troende vegan..)
Du behöver:
- 3 bananer (helst mogna)
- 1/2 tsk vaniljextrakt
- 1 ägg (jag använde NoEgg äggersättning)
- 1/2 dl rapsolja eller solrosfröolja
- 100 g råsocker
- 2 - 3 matskedar honung (beroende på hur mogna bananer du hittar)
- 3 tsk bakpulver
- 3/4 tsk salt
- 1/2 tsk mald kanel ( jag lade också till lika mycket ingefära)
- 1,8 dl mjölk
- 340 g glutenfritt mjöl
- 100 g glutenfria havregryn
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader
- Kläd en limpform med bakplåtspapper
- Mosa bananerna i en stor skål (jag mosade för hand med en gaffel för att behålla lite struktur)
- Blanda i alla ingredienser utom mjöl och havregryn, och rör om ordentligt
- Tillsätt mjöl och havregryn, och fortsätt röra ordentligt (jag använde hushållsmaskin)
- Häll upp i formen och grädda ca 1 timme. Mitt första försök blev lite i mörkaste laget i en ugn som brukar grädda i underkant, så passa ugnen mot slutet av tiden!
- Låt brödet svalna ordentligt innan du skivar upp det, annars går det lätt sönder.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar