1 fp Schärs glutenfria smördeg (Millefoglie, finns i frysdisken)
Plommonmarmelad
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Låt degen tina, och rulla ut den på ett bakbord.
Skär degen i fyrkanter, ca 8 x 8 cm (en 250 g fp räcker till 9 st).
Snitta degrutorna på diagonalen, lite drygt halvvägs in mot mitten.
Lägg en liten klick marmelad i mitten på varje degruta.
Vik in vartannat hörn mot mitten.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrZ0eqAMsJ5slilzlB3mlAJDcBlcCUWTSMy6RocyWhNFGSBmekaxxUAbciVa0h9hsFdqoelttKu6rB0ZwDr0vB_8_vpfWFQu66HyXFItomBWLp9a-tjDdbEYxthDASd8WdgP0JHQC3974/s1600/_DSC0172ed800.jpg)
Lägg upp stjärnorna på bakplåtspapper på en plåt och låt dem vila 15 minuter.
Grädda i 225 grader ca 10 minuter, så att brödet får färg - men se upp, glutenfri deg kan brännas snabbt (speciellt spetsarna).
Och så här vackert blev slutresultatet! Butiken hade slut på plommonmarmelad, så jag använde fikonmarmelad i stället, som blev lite för söt. Om du gör egen marmelad, använd smakrika plommon och var försiktig med sockermängden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar